Hepatitis B Uitlegvideo

Concept

Elke schooljaar worden door heel Nederland honderden zorgstudenten gevaccineerd tegen Hepatitis B. Dit is verplicht, anders mogen ze geen stage lopen. Om hun uitleg te geven over het vaccinatietraject, maakten we in samenwerking met PreventVaccins bovenstaande video.

Regie: Justin Klooster
Camera: Colin de Deugd
Montage: Justin Klooster, Colin de Deugd

Filmen

De video werd opgenomen op twee locaties. De eerste was het hoofdkantoor van PreventVaccins, een prachtig oud gebouw in het centrum van Haarlem, en de tweede locatie was een park in de buurt van het kantoor.

De video werd gepresenteerd door een werknemer van PreventVaccins, die ondanks haar vele werk-ervaring nog jong is en goed in de doelgroep past. Dit was belangrijk voor ons, omdat de boodschap minder goed bij 16-, 17- en 18-jarigen aan zou komen als iemand van boven de 30 jaar het verhaal vertelde.

Het verhaal wordt versterkt door kleine animaties die zo nu en dan in beeld springen, zoals een agenda, bloeddruppeltjes en injectiespuiten. Niet alles werd letterlijk weergegeven zoals de werkelijkheid, zo lieten we de lever als een fabriek met schoorsteen zien.

Oplevering

De video werd opgeleverd in Full HD 1920x1080p. PreventVaccins wilde de video graag persoonlijk maken voor elke hogeschool (meer dan 40!), dus voor elke school werd naast het PreventVaccins-logo ook hun eigen logo geplaatst.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

2 november 2021